Quantcast
Σκρέκας: Τρεις κλίμακες στο ρεύμα—Οι αλλαγές στον τρόπο επιδότησης - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Τρεις κλίμακες στο ρεύμα—Οι αλλαγές στον τρόπο επιδότησης

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που λειτουργήσει το νέο μοντέλο επιδότησης ρεύματος από τον Οκτώβριο έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας θα υπάρχουν τρεις κλίμακες στο ρεύμα:

  • Μικρό ποσοστό νοικοκυριών θα είναι στη δεύτερη και στην τρίτη κλίμακα το οποίο θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης.
  • Ωστόσο το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών θα είναι στην πρώτη κλίμακα, όπου εδώ όσοι μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας θα έχουν επιδότηση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό  τους από τον προμηθευτή τους.

«Θα επιδοτούμε με έναν τρόπο που θα είναι προσιτοί οι λογαριασμοί του ρεύματος. Λύνουμε το πρόβλημα; Μπορούμε να πάμε στα προ κρίσης επίπεδα; Αυτό όποιος το πει, θα είναι ανειλικρινής. Γιατί είναι τέτοιες οι αυξήσεις  που κανένας κρατικός προϋπολογισμός από μόνος του στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της αύξησης» τόνισε.

Και ξεκαθάρισε ότι θα στηριχθούν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και αυτό θα ισχύει και για την κύρια και τη μη κύρια κατοικία .

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΪ:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.