Quantcast
Μαρινάκης: Ποιοι αγρότες θα λάβουν την πρόσθετη αρωγή έως 10.000 ευρώ - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Ποιοι αγρότες θα λάβουν την πρόσθετη αρωγή έως 10.000 ευρώ – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την αύξηση έως 10.000 ευρώ στην πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας για τις ζημιές στον εξοπλισμό από την κακοκαιρία Daniel που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η αρωγή αυτή δεν αφορά σε όλους ξεκαθάρισε ο κ. Μαρινάκης και επεσήμανε πως «αφορά σε αυτούς που είχαν πάρει ήδη την πρώτη αρωγή, δηλαδή την προκαταβολή των 2.000 ευρώ μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr . Είχαν κάνει αίτηση. Είχαν ξεκινήσει οι πληρωμές της πρώτης αρωγής σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω του νέου τρόπου αποπληρωμής των προκαταβολών. Ουσιαστικά αυτή ήταν μια πρώτη αρωγή έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών- όχι το μοναδικό είναι και η έλλειψη ρευστότητας. Οι αγρότες είχαν θέμα ρευστότητας .Οπότε με αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού και μετά από τον συντονισμό που θα γίνει- γιατί είναι ανοιχτή η πλατφόρμα έως τέλος Φεβρουαρίου.. η πρώτη αρωγή θα επεκταθεί  μέχρι τα 10.000 ευρώ».

«Θα καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους αγρότες . Γιατί υπολογίζεται αυτό που είπε ο πρωθυπουργός η κατ’ ελάχιστον ζημία. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να έρθουν πολύ πιο γρήγορα οι πληρωμές πάντοτε μέσα από τη διαδικασία που προβλέπεται δηλαδή τις αιτήσεις, τα δικαιολογητικά» είπε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.