Quantcast
Σκυλακάκης για τους αγρότες: Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου -Τι είπε για το πετρέλαιο - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για τους αγρότες: Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου -Τι είπε για το πετρέλαιο

δημοσιεύτηκε:

«Δεν υπάρχει  ίχνος δημοσιονομικού χώρου για επιπλέον μέτρα στήριξης για τους αγρότες», ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας, Θεοδωρής  Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στον ΣΚΑΙ. «Υπάρχει πάντα διάλογος. Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα  για την περίπτωση των αγροτών. Αυτό είναι σαφές. Αλλά  ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα με ανοιχτούς δρόμους» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Eπίσης ρωτήθηκε για τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα που ζητούν οι αγρότες να διαμορφωθεί η τιμή στο ρεύμα. «Γιατί κάποια κοινωνική ομάδα να παίρνει ρεύμα κάτω του κόστους;  Οι αγρότες παίρνουν τις μεγαλύτερες κρατικές επιδοτήσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο της οικονομίας από την Ευρώπη. Και αυτές οι κρατικές επιδοτήσεις που είναι πολύ μεγάλες έχουν κάποια όρια  πολύ αυστηρά που βάζει η Ευρώπη. Θυμόσαστε το σύνθημα “όλα τα κιλά όλα τα λεφτά  της δεκαετίας του 2000;” Αυτό οδήγησε σε πακέτα τα οποία τώρα καλούμαστε να γυρίσουμε και τα οποία μπλοκάρουν το  deminimis των αγροτών επί πολλά χρόνια. Έχουμε όρια για να δώσουμε  κρατικές ενισχύσεις . Εάν έρθει κάποια καταστροφή και τελειώσει το deminimis – έρχονται καταστροφές δεν θα μπορούμε καν να βοηθήσουμε» απάντησε

Αφορολόγητο πετρέλαιο

Τέλος αναφέρθηκε στο  αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.  «Εάν δινόταν ως αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο ποιος θα ήταν εκεί για να ελέγξει ότι είναι έτσι ; Θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα. Αυτό το σύστημα είπαμε πως θα το συζητήσουμε εξαντλητικά  με τους αγρότες . Και ίδιοι το έθεσαν. Ήταν πολύ θετική αυτή η συζήτηση» είπε και επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα πιο δίκαιο, για να λειτουργεί με βάση την πραγματική αγροτική κατανάλωση.  «Θα κοιτάξουμε να δούμε πώς  θα λειτουργεί το σύστημα με βάση την κοινή κατανάλωση”

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.