Quantcast
Συμβολαιακή γεωργία: Ποιοι και μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Συμβολαιακή γεωργία: Ποιοι και μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myBusinessSupport” για τις δηλώσεις συμβάσεων Συμβολαιακής Γεωργίας.

Σημειώνεται ότι  ο στόχος της λειτουργίας αυτής της πλατφόρμας είναι η  μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες  ήδη από το φορολογικό έτος 2022. Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των δικαιούχων της απαλλαγής και τη χορήγηση επαρκούς χρόνου, τα δεδομένα των συμβάσεων (ποσότητα, τιμή κ.λπ.) που αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του έτους 2022 υποβάλλονται μέχρι το παραπάνω διάστημα και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις 31/3/2023.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται και επιβεβαιώνονται, αντίστοιχα, και τα δεδομένα των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26/5/2022 (έναρξη ισχύος του ν.4935/2022) και έως 31/12/2022, από παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το επόμενο φορολογικό έτος.

Αυτό ορίζεται σε νέα απόφαση, η οποία τροποποιεί προγενέστερη, για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, υπό την προϋπόθεση πώλησης του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Φόρος εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών κατά 50%: Τι ισχύει για την απαλλαγή

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, απαιτείται η πώληση του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από την ηλεκτρονική διεύθυνση myAADE//Εφαρμογές//Επιχειρήσεις//myBusinessSupport.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.