Quantcast
Netflix: Πόσα χρήματα θα επενδύσει η εταιρεία σε σειρές και ταινίες της Νότιας Κορέας - enikonomia.gr
share

Netflix: Πόσα χρήματα θα επενδύσει η εταιρεία σε σειρές και ταινίες της Νότιας Κορέας

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων θα επενδύσει εντός της επόμενης τετραετίας το Netflix, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας συνδρομητικής πλατφόρμας του κόσμου, Τεντ Σαράντος, ύστερα από σχετική συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γεόλ στην Ουάσινγκτον.

Η Νότια Κορέα εδραίωσε τον ρόλο της ως παγκόσμια πολιτιστική υπερδύναμη τα τελευταία χρόνια χάρη–εν μέρει–στην τεράστια επιτυχία της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας “Παράσιτα” και της σειράς του Netflix “Squid Game”.

« Το Netflix με χαρά επιβεβαιώνει ότι θα επενδύσει 2,5 δισ δολάρια στην Κορέα. Αυτό θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία κορεατικών σειρών, ταινιών και εκπομπών χωρίς σενάριο μέσα στην επόμενη τετραετία »  όπως ανέφερε ο Σαράντος , σύμφωνα με το AFP.

« Από  την έναρξη της  υπηρεσίας  στην Κορέα το 2016, το επενδυτικό σχέδιο είναι διπλάσιο από το συνολικό ποσό που  έχει επενδύσει το Netflix  στην κορεατική αγορά » συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Σαράντος, το Netflix έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη στη νοτιοκορετική βιομηχανία πολιτιστικού περιεχομένου  και ότι θα συνεχίσει να αφηγείται ωραίες ιστορίες, αναφέροντας παγκόσμιες επιτυχίες όπως το “The Glory” (“Δόξα”) και το ριάλιτι σόου “Physical 100 » .

« Είναι απίστευτο ότι η αγάπη προς τις κορεατικές σειρές έχει οδηγήσει σε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για την Κορέα λόγω των συναρπαστικών ιστοριών των Κορεατών δημιουργών. Οι ιστορίες τους βρίσκονται σήμερα στην καρδιά του παγκόσμιου πολιτιστικού πνεύματος των καιρών »  σχολίασε ο Σαράντος.

Σύμφωνα με τα τελευταία χρόνια, το νοτιοκορεατικό περιεχόμενο έχει κερδίσει το παγκόσμιο κοινό με πάνω από 60% των θεατών του Netflix να έχει παρακολουθήσει μια σειρά από την χώρα αυτή της Ανατολικής Ασίας μέσα στο 2022, όπως προκύπτει από στοιχεία της πλατφόρμας.

Το Netflix, το οποίο δαπάνησε πάνω από 750 εκατομμύρια δολάρια ( ή 678 εκατ ευρώ) για την ανάπτυξη του  νοτιοκορεατικού περιεχομένου από το 2015 έως το 2021, είχε στο παρελθόν ανακοινώσει ότι θα επέκτεινε το νοτιοκορεατικό περιεχόμενο των σειρών του χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί λεπτομερώς στο ύψος των επενδυτικών του σχεδίων.

Η “εξαιρετική ευκαιρία”

Ο Γιουν που έφθασε χθες στην Ουάσινγκτον για εξαήμερη επίσημη επίσκεψη χαιρέτισε την “πολύ ουσιαστική” συνάντηση που είχε με τον Σαράντος, σύμφωνα με το κείμενο που διανεμήθηκε από το γραφείο του προέδρου στο AFP.

Όπως είπε ο ίδιος, η νέα επένδυση « θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την κορεατική βιομηχανία πολιτιστικού περιεχομένου,για τους δημιουργούς και για το Netflix. Χαιρετίζουμε την εξαιρετική απόφαση του Netflix να επενδύσει σε αυτήν» .

Αύριο Τετάρτη ο Γιουν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.  Η επίσκεψή του συμπίπτει με την κίνηση των δύο συμμάχων να ενισχύσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία απέναντι στις αυξανόμενες πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας.

Ο Γιουν συνοδεύεται από περισσότερους από 120 Νοτιοκορεάτες επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Samsung, Λι Τζάι-γιονγκ. Η  επίσκεψή τους ενδεχομένως να συνδέεται και με τις ανησυχίες τους σχετικά με τον νόμο Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμού.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.