Quantcast
Βούτσης: Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς - enikonomia.gr
share

Βούτσης: Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς

δημοσιεύτηκε:

Την αισιοδοξία του, ότι θα κλείσει η συμφωνία, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία, σημείωσε όμως ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων που έρχονται.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο γεγονός ότι έρχονται στο τραπέζι μείζονα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, που υποτίθεται πως είχαν κλείσει. Αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, είπε ότι θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα εξισορροπήσει τις απώλειες.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής στην τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι έχει δρομολογηθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλες, όπως είπε, δυνάμεις «ο σχεδιασμός και η αντίληψη στη λογική της παρένθεσης», χαρακτηρίζοντας πεπαλαιωμένες αυτές τις στρατηγικές.

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωπαικές δυνάμεις της Αριστεράς μεταλλάσσονται σε «καθεστωτικές δυνάμεις», ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «το δίλημμα της Αριστεράς είναι, μέσα σε αυτό το γίγνεσθαι της παγκοσιοποίησης, να δίνει αυτούς τους αγώνες και εντός και εκτός χώρας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

Τέλος, αναφερόμενος στις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες πολιτικές δυνάμεις υπογράμμισε: «εμείς απευθυνόμαστε σε όλους πέραν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς και είμαστε ανοικτοί στη βάση της προόδου και στο αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό», αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.