Quantcast
1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – ΑΕΕΑΠ και θεσμικοί επενδυτές - enikonomia.gr
share

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – ΑΕΕΑΠ και θεσμικοί επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

«ΑΕΕΑΠ και θεσμικοί επενδυτές». Συνεισφορά στη δημιουργία σύγχρονου προϊόντος και ανάπτυξης κτηματαγοράς», ήταν το θέμα συζήτησης στο δεύτερο πάνελ του 1ου Συνεδρίου Real Estate.

Των Δήμητρας Πανανού, Θάνου Μωριάτου

Στο πάνελ συμμετείχαν οι: Τερέζα Μεσσάρη CFO/COO της PRODEA Investments, Άννα Αποστολίδου Διευθύνουσα Σύμβουλος BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, Νικόλαος Μπαζιώτης CFO/CIO της Premia Properties, Χρήστος Μπομπόλιας Διευθύνων Σύμβουλος στη Μπλε Κέδρος. Ενώ, τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης.

H Τερέζα Μεσσάρη αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της επένδυσης σε Εταιρείες Επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). «Οι ΑΕΕΑΠ δίνουν τη δυνατότητα σε επενδυτές να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια με άριστα χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα γλιτώνουν τον «πονοκέφαλο» της διαχείρισης».

Από την πλευρά της η Άννα Αποστολίδου μίλησε για τις επενδύσεις και τις κινήσεις της εταιρείας της και αναφέρθηκε στη σημαντική συμμετοχή που έχουν τα φυσικά πρόσωπα στη μετοχική της σύνθεση με πάνω από 6000 φυσικά πρόσωπα.

Ο Νικόλαος Μπαζιώτης αναφορικά με τους θεσμικούς επενδυτές τόνισε ότι «οι ΑΕΕΑΠ  έχουν χαμηλότερο προφίλ ρίσκου μεταξύ μετοχής και ομολόγου. Απευθύνονται σε επενδυτές και σε ιδιώτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ο Χρήστος Μπομπόλιας μίλησε για ένα περιβάλλον που παρέχει ασφάλεια και χαμηλό ρίσκο σε κάποιον που αποφασίζει να επενδύσει, ενώ ο Ζώης Τσώλης αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα που είναι η στροφή στα πράσινα κτίρια.

Στη δευτερολογία τους οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών τους με την κα Μεσσάρη να σχολιάζει ότι «η εταιρεία μας είναι η μεγαλύτερη στα «πράσινα» γραφεία. Έχουμε περάσει το μισό δις και συνεχίζουμε. Αυτό που θέλω να σημειώσω για το ESG και τον ρόλο των ΑΕΕΑΠ είναι η πολύ σημαντική επίδραση που έχει στην κοινωνία ότι φτιάχνουμε αειφόρα ακίνητα για τους χρήστες και τους εργαζόμενους. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον καθαρό αέρα αλλά την ευζωία. Είναι πολύ σημαντικό για την PRODEA».

H κυρία Αποστολίδου αναφέρθηκε στις δυο παράλληλες κινήσεις της εταιρείας της. «Έχουμε τα υπάρχοντα ακίνητα μας που είναι ήδη κατασκευασμένα όπου χρησιμοποιούμε την πράσινη ενέργεια και στα υπόλοιπα κτίρια γραφείων κάνουμε ενεργειακή αναβάθμιση. Στα νέα κτίρια που χτίζουμε όχι απλώς κοιτάζουμε να είναι «πράσινα» αλλά να έχουν και πιστοποίηση LEED».

«Κοιτάμε να έχουμε πιστοποιήσεις. Είμαστε στο πανευρωπαϊκό δίκτυο, είναι στην καρδιά της στρατηγικής μας το ESG. Το βλέπουμε σαν ανάγκη και σαν αυτορρύθμιση», σχολίασε ο κ. Μπαζιώτης. Ενώ, ο κ. Μπομπόλιας είπε ότι στόχος πρέπει να είναι η κατασκευή ενός κτιρίου που να καταναλώνει χαμηλότερη ενέργεια.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.