Quantcast
1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group - Μπακογιάννης: Αστικός σχεδιασμός και επενδύσεις αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας - enikonomia.gr
share

1ο Συνέδριο Real Estate από το REAL Group – Μπακογιάννης: Αστικός σχεδιασμός και επενδύσεις αλλάζουν την εικόνα της Αθήνας

δημοσιεύτηκε:

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην τοποθέτησή του στο 1ο Συνέδριο Real Estate από τον όμιλο REAL Group για το Real Estate, μίλησε για τη σημασία του αστικού σχεδιασμού και των επενδύσεων.

Των Δήμητρα Πανανού και Θάνου Μωριάτη

«Η πλατεία Καλλιγά στα Πατήσια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αστικού σχεδιασμού, ένα πείραμα που δυστυχώς δεν διευρύνθηκε στην υπόλοιπη Αθήνα. Μέχρι πριν μερικά χρόνια η πλατεία Καλλιγά ήταν η «σκιά» του παλιού της εαυτού. Εκεί ο Δήμος Αθηναίων έκανε μια σημαντική ανακαίνιση. Επέστρεψαν οι νέοι στα διαμερίσματα των παππούδων τους και άρχισαν οι επενδύσεις. Κάτι καινούργιο “γεννήθηκε”».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα της πλατείας Ομονοίας που όπως είπε «ήταν μια μαύρη τρύπα στην καρδιά της Αθήνας ως το 2019. Έγινε η ανάπλαση μέσα στην εποχή του Covid-19. Ακολούθησαν επενδύσεις σε πάνω από 25 ξενοδοχεία περιφερειακά της Ομόνοιας που άναψαν τα φώτα. Έργα, επενδύσεις και κάτοικοι που επέστρεψαν στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και σε ένα τρίτο παράδειγμα, διπλής ανάπλασης αυτό του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

«Πάνω από 400 εκατομμύρια νέες άμεσες επενδύσεις. Αυτά τα τρία παραδείγματα έχουν κάτι κοινό. Σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Παντού είμαστε όλοι μαζί. Δεν υπάρχει κάποιο σκοτεινό σχέδιο, απογοητεύω τους συνωμοσιολόγους. Και τα κάνουμε όλα μαζί και αυτό είναι που σας ζήτω να κρατήσετε από τον σημερινό χαιρετισμό. Δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό Airbnb, η λύση είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. Τέτοια συνέδρια αποτυπώνουν την αισιοδοξία για την Αθήνα του σήμερα και του αύριο», κατέληξε.

Πλατινένιος χορηγός του συνεδρίου είναι η Prodea Investments, αργυροί χορηγοί η Eurolife FFH και η R.E.D.S. (Εταιρεία του Ομίλου Ελλάκτωρ). Επίσης, χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες: Alpha Wood GroupEuropa, ΔΕΗ, PremiaBriQDimandHellenic Public Properties, ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και Revithis Partners.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.