Quantcast
Βεβαιώσεις μετακίνησης: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν νέες - Μέχρι πότε θα ισχύουν - enikonomia.gr
share

Βεβαιώσεις μετακίνησης: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν νέες – Μέχρι πότε θα ισχύουν

δημοσιεύτηκε:

Με
νέες βεβαιώσεις κίνησης θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει από σήμερα,
Τρίτη 16 Μαρτίου οι εργοδότες τους μισθωτούς εργαζόμενους τους για την εκτέλεση της
εργασίας τους.
Συγκεκριμένα, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα των οποίων οι βεβαιώσεις είχαν εκδοθεί έως την προηγούμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ. και η ισχύς τους ήταν έως και την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, θα πρέπει να λάβουν καινούριες. Έτσι, βεβαιώσεις που είχαν εκδοθεί από το σύστημα «Εργάνη» πριν από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαρτίου είχαν ισχύ μιας εβδομάδας και πρέπει από σήμερα να ανανεωθούν. Στην περίπτωση αυτή, οι εργοδότες οφείλουν να εφοδιάσουν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες θα έχουν διάρκεια ισχύος από σήμερα και για έως 14 ημέρες, δηλαδή έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου.
Αντίθετα, οι βεβαιώσεις κίνησης που εκδόθηκαν από την προηγούμενη Δευτέρα 08-03-2021 και ώρα 16:01 και εφεξής έχουν ισχύ έως 14 ημέρες, ισχύουν δηλαδή έως και την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

  • καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
  • τηλεργασία και
  • νόμιμη άδεια,

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.