Quantcast
Κακοκαιρία "Μπάρμπαρα": Πώς θα λειτουργήσουν Κτηματολόγιο και τράπεζες - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσουν Κτηματολόγιο και τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτα μέτρα λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”  λαμβάνουν το Ελληνικό Κτηματολόγιο και οι τράπεζες.

Αναλυτικά:

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες, ότι σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία BARBARA) και λαμβάνοντας υπόψη την υπ΄ αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/ /οικ.1866/5.2.2023 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών την 6η/2/2023» και την με ίδια ημερομηνία διευκρινιστική ανακοίνωση του ίδιου Υπουργείου: «Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου»:

  • το ωράριο εργασιών υποβολής αιτήσεων για την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων (διά ζώσης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες),
  • την έκδοση και παραλαβή πιστοποιητικών (διά ζώσης),
  • την έρευνα (διά ζώσης) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων,στα Κτηματολογικά Γραφεία (Αττικής, Πειραιώς και Νήσων) και Υποκαταστήματα (Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Μαραθώνα, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Χαλανδρίου) της Περιφέρειας Αττικής αναστέλλεται από τις 8.30 π.μ. έως και τις 10.00 π.μ.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με την κεντρική και τις περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Αττική που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο και άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Σε συνέχεια και της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΠ/Φ/69/οικ 1866/5.2.2023 για τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα την 6η Φεβρουαρίου 2023 αλλά και των συστάσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, την Δευτέρα 6/2/2023 Φεβρουαρίου 2023, ιδίως σε όσες περιοχές πλήττονται από τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (μεταξύ αυτών ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι:

α) να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα και

β) πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.