Quantcast
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα

δημοσιεύτηκε:

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα ορισμένων περιοχών της χώρας λόγω της κακοκαιρίας“Μπάρμπαρα” ενώ τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα θα λειτουργήσουν έως το απόγευμα.

Όπως ανέφερε χθες 5 Φεβρουαρίου, σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανακοίνωση της, τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως στις περιοχές: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο θα παραμείνουν λόγω της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”.

Σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και ντελίβερι: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν σήμερα μέχρι τις 6 μ.μ. τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από σήμερα στις 6μμ η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Τι θα ισχύσει για αύριο

Έως το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση για το εάν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στον ΑΝΤ1 αναμένεται να  υπάρξει στις 12 μ.μ. σύσταση  από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τα καταστήματα και μετά θα υπάρξει απόφαση για το πώς θα λειτουργήσουν .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.