Quantcast
"Μελίσσι" διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα - Τα αιτήματα των μελισσοκόμων - enikonomia.gr
share

“Μελίσσι” διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα – Τα αιτήματα των μελισσοκόμων

δημοσιεύτηκε:

Από τις 8 π.μ. βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία των μελισσοκόμων στο Σύνταγμα προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως αυτό της ελληνοποίησης μελιού.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν να γίνονται εντατικοί έλεγχοι στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο OPEN και προσθέτουν πως «λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και ότι έχουν πάντα πυροσβεστήρες και ότι κάνουν αποψίλωση της περιοχής  όπου τοποθετούν τα μελίσσια και ότι από το καπνιστήρι δεν είναι εύκολο να πάρει  φωτιά το δάσος. Κρατάμε  το καπνιστήρι  στα χέρια μας και δεν καιγόμαστε». Επίσης άλλα αιτήματα των μελισσοκόμων σύμφωνα με το OPEN είναι τα εξής:

  • Να τους επιτραπεί να εργάζονται μέσα στα δάση. Αυτό έχει να κάνει με τη χρήση του καπνιστηρίου που έχουν
  • Να υπάρξει παράταση στην πυροσβεστική διάταξη καθώς  δεν  τους επιτρέπεται να δουλεύουν μέσα στο δάσος μετά τις 10 με 11 ώρα για λόγους ασφαλείας

Σύμφωνα με  το OPEN, από τις 4 ώρα τα ξημερώματα ξεκίνησε το κομβόι με τα φορτηγά, με τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα από την περιοχής της Αχαΐας  προκειμένου να βρίσκονται οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα στις 8 π.μ. Αυτή την ώρα βρίσκονται κάπου στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Κορινθίας στην περιοχή του Δερβενιού .Έχουν ήδη συναντηθεί με άλλους μελισσοκόμους από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας  και της Ηπείρου ενώ στον Ισθμό έχει δοθεί ραντεβού  με τους μελισσοκόμους της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Έτσι όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στην λεωφόρο Καβάλας στην Αθήνα εκεί θα συναντηθούν και με τους υπόλοιπους μελισσοκόμους για να κατέβουν συντεταγμένα όλοι μαζί  στο Σύνταγμα συνοδεία Αστυνομίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.