Quantcast
Σταϊκούρας: Τι προσφέρει ο άξονας Άκτιο-Αμβρακία και το χρονοδιάγραμμα των άλλων έργων - Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Τι προσφέρει ο άξονας Άκτιο-Αμβρακία και το χρονοδιάγραμμα των άλλων έργων – Τι είπε για το Μετρό Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

«Ο νέος αυτοκινητόδρομος ‘Ακτιο- Αμβρακία είναι ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει, πολυεπίπεδα, το οδικό δίκτυο της χώρας. Γιατί συντομεύει τις αποστάσεις, αυξάνει την οδική ασφάλεια των χρηστών, μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή», δήλωσε ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου.

«Ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία συνδέει, απευθείας, την Ιόνια Οδό με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μέσω της οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, και τον κόμβο προς Λευκάδα, παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας. Ο πολίτης θα οδηγεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Θα χρειάζεται, πλέον, περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά για να ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα έως τη Λευκάδα, κερδίζοντας 45 λεπτά κατά τη διαδρομή».

Επίσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει, πολυεπίπεδα, το οδικό δίκτυο της χώρας» διότι:

· Συντομεύει τις αποστάσεις.
· Αυξάνει την οδική ασφάλεια των χρηστών.
· Μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση.
· Αυξάνει την προσπελασιμότητα.
· Βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων.
· Λειτουργεί τονωτικά στην τουριστική δραστηριότητα.
· Συμβάλλει στην ομαλή, αποτελεσματική και ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών.
· Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας.
· Δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Ο πολίτης θα οδηγεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο».

Οι άλλες συνδέσεις

Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι «μέσα στο 2024 ολοκληρώνονται και οι συνδέσεις Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο- Άγιος Νικόλαος, με τις οποίες συμπληρώνεται η διαδρομή της σύνδεσης προς τη Λευκάδα» και συμπλήρωσε:
«Η χώρα, με καλούς ρυθμούς, συγκροτεί ένα δίκτυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων το οποίο καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια, παρά τις πολλαπλές κρίσεις της τελευταίας, περίπου, δεκαετίας». «Σ’ αυτό το πλαίσιο», συνέχισε, «και με σταθερό βηματισμό, προχωρούν σημαντικά και ολοκληρώνονται άμεσα, σειρά εμβληματικών έργων» αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Μέχρι το Πάσχα παραδίδεται το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, συνολικού μήκους 136 χιλιομέτρων.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και τα άλλα έργα

Το Νοέμβριο του 2024 παραδίδεται το Μετρό Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, μήκους 75 χιλιομέτρων».

Επίσης, αναφέρθηκε «στην έναρξη κατασκευής τμήματος του οδικού άξονα Λαμία-Άμφισσα-Αντίρριο και την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή τμήματος του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο».  Παράλληλα, είπε, «δρομολογείται το αντιπλημμυρικό έργο των περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.