Quantcast
Βουλή: Σε 10 ημέρες η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024 - Σε ποιους θα δοθεί το "μέρισμα ανάπτυξης" - enikonomia.gr
share

Βουλή: Σε 10 ημέρες η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024 – Σε ποιους θα δοθεί το “μέρισμα ανάπτυξης”

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο που θα μοιραστεί  το “μέρισμα ανάπτυξης” μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. «Το μέρισμα της ανάπτυξης έχει δικαιούχους σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δίπλα ασφαλώς σε όσα έρχονται τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολύ πιο αναλυτικά στη συζήτηση του προϋπολογισμού η οποία θα ξεκινήσει σε 10 ημέρες από τώρα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Πρώτες αυξήσεις μετά από παραπάνω από μια δεκαετία σε 660 δημοσίους υπαλλήλους, νέες αυξήσεις  για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, νέα αύξηση του βασικού μισθού τον Απρίλιο. Θυμίζω τις ψηφισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις  με πρώτη το μεγαλύτερο κατά 1.000 ευρώ αφορολόγητο σε 1.300.000 συμπολίτες μας με παιδιά, το σταθερά χαμηλότερο ΦΠΑ σε συγκοινωνίες, πολιτισμό, σε αγαθά που συνδέονται με την υγεία. Αυτές είναι μόνιμες παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 1,6 δισ. ευρώ και χωρίς ταυτόχρονα να σταματούν τα αναχώματα  που η πολιτεία υψώνει στην ακρίβεια. Αναχώματα ιδίως υπέρ των πιο ευάλωτων»  συμπλήρωσε.

Και μίλησε για τις ενισχύσεις  που θα δοθούν πριν από τις γιορτές. «Αυτόν τον μήνα και πριν από τις γιορτές  2,3 συμπολίτες μας θα λάβουν και πάλι έκτακτες ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 350 εκατ ευρώ. Είναι για φτωχά νοικοκυριά, για δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για χαμηλοσυνταξιούχους, για άτομα με αναπηρία. Και εάν αθροιστούν οι παραπάνω αριθμοί και εάν αθροιστούν και οι στόχοι τους εύκολα διαπιστώνεται ότι η οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης – παρά τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση συντονίζεται με την κοινωνική μας πολιτική. Απευθύνεται τελικά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.