Quantcast
Βουλή: Το "ναι" που έγινε "όχι" στην καταμέτρηση κατά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια - enikonomia.gr
share

Βουλή: Το “ναι” που έγινε “όχι” στην καταμέτρηση κατά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια

δημοσιεύτηκε:

Με μια ψήφο λιγότερη έγινε τελικά δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το αποτέλεσμα ήταν «176» ναι και 76 «όχι», καθώς δεν είχε προσμετρηθεί σωστά η ψήφος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη, η οποία είχε κατατεθεί εγγράφως και όχι με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος. Έτσι το οριστικό αποτέλεσμα είναι 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών».

Η ανακοίνωση της Βουλής

«Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.