Quantcast
Περισσότεροι δικαιούχοι και καταλύματα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Περισσότεροι δικαιούχοι και καταλύματα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέοι δικαιούχοι θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους“, όπως γνωστοποίησε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Mega.
Όπως είπε για το “Τουρισμός για όλους”, είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από πέρυσι, το ξεκίνησε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, είναι ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα 100 εκατ. Και φέτος ανέλαβε να το κάνουμε πιο ευέλικτο ως προς τις διαδικασίες παίρνοντας και την ανατροφοδότηση από τη περσυνή χρήση . Πέρυσι πρέπει να σας πω ότι αυτά τα 100 εκατ. αντιστοιχούν περίπου σε 368.000 vouchers”.
” Πέρυσι 46.000 vouchers χρησιμοποιήθηκαν, ένας σημαντικός αριθμός σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι βοηθήσαμε και εμείς τους Έλληνες να ταξιδέψουν .Φέτος αυτή την εβδομάδα μέχρι τις 10 Ιουνίου κάνουν αιτήσεις οι νέοι πάροχοι” , σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ” φέτος δώσαμε την ευκαιρία σε νέους παρόχους , αυτό σημαίνει καινούργια καταλύματα ,καινούργια τουριστικά γραφεία , περισσότερες επιλογές δηλαδή για τον πολίτη. Και θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία για να μπορέσουν να μπουν οι νέοι δικαιούχοι και υπολογίζουμε ότι θα είναι προς τα τέλη Ιουνίου”.
” Μπορούμε να έχουμε παραμονή και λιγότερη από τις 4 ημέρες, το κάναμε πιο ευέλικτο όπως σας είπα και μπορεί να έχουμε και 100 χιλιάδες νέα vouchers σε αυτή τη διαδικασία .Φανταστείτε πόσο μπορεί να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός σε μια χρονιά που το χρειαζόμαστε όλοι . 16.000 ευρώ είναι το όριο για το ατομικό εισόδημα, 28.000 για την οικογένεια, και βέβαια προστίθενται ανά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά. Και βέβαια πρέπει να πούμε ότι υπάρχει επιδότηση 80% και 100% για τα άτομα με αναπηρία”, τόνισε μεταξύ άλλων.
Για την ενίσχυση του τουρισμού
Σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση του τουρισμού, η κ. Ζαχαράκη είπε τα εξής ” Αυτό θα μας το ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Θυμίζω ότι επειδή είναι μια ευρωπαϊκή διαδικασία με πολλές εγκρίσεις,έγινε παρουσίαση την προηγούμενη εβδομάδα για τα 420 εκατ.ευρώ, αναμένουμε από το υπουργείο την ημερομηνία έναρξης της πλατφόρμας”.
Και εξήγησε ότι ” Είναι σημαντικό ότι δε φτάνουμε αυτή τη στιγμή στα 420 εκατ. ευρώ έτσι απλά. Έχουν προηγηθεί πάρα πολλά προγράμματα” όπως Γέφυρα 1 , 2 , η ενίσχυση με την μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής .
“Θέλω να σας πω ότι είναι μια σειρά προγραμμάτων και μέτρων που πήρε η κυβέρνηση πολλών δισεκατομμυρίων για να βοηθήσουμε αυτό τον κλάδο που χτυπήθηκε πάρα πολύ. Με τα 420 εκατ. ευρώ θέλουμε να δώσουμε αυτή την ανάσα και θα συνεχίσουμε .Πρέπει να σας πω ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν δράσεις και για την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και για τις υποδομές που είμαι σίγουρη ότι θα μπορέσει να τις αξιοποιήσει όλη η Ελλάδα”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.