Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: Τι απάντησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ για το ενδεχόμενο παράτασης των αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός 2023-2024: Τι απάντησε ο διοικητής της ΔΥΠΑ για το ενδεχόμενο παράτασης των αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στην πλατφόρμα έδωσε σήμερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με την διεύθυνση της ψηφιακής διακυβέρνησης την πλατφόρμα του προγράμματος. Κάποιες στιγμές υπήρχαν αναμονές  αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πως από το Σάββατο το βράδυ έως χθες το βράδυ έγιναν 360 χιλιάδες αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκο αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι  κάποια στιγμή που μπήκαν  στο σύστημα ίσως  είχαν αναμονή και έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όπως είχαμε πει ενώ κάθε μέρα είχαμε 2 ψηφία ΑΦΜ, την Κυριακή και τη Δευτέρα ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ  και εκ των πραγμάτων από τον αριθμό των αιτήσεων  που σας περιγράφω γίνανε εκείνη την ημέρα .Καταλαβαίνετε ότι ο όγκος ήταν τεράστιος αλλά υπέβαλαν τις αιτήσεις κανονικά » πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή σκέψεις για παράταση υποβολής αιτήσεων του προγράμματος, επειδή έχουμε αιτήσεις για 1.000.070  επιταγές και το πρόγραμμα είναι για 300 χιλιάδες » επανάλαβε.

«Προφανώς υπήρχαν στιγμές που κολλούσε το σύστημα αλλά  έγιναν 360 χιλιάδες  αιτήσεις σε 2 ημέρες .Οπότε μπορούσε να κάνει κανείς  αίτηση εκ των πραγμάτων .Εγώ  με τη διεύθυνση ψηφιακής διακυβέρνησης που μίλαγα και χθες το βράδυ και κάθε μέρα όλο το τριήμερο η ενημέρωση που είχα ήταν ότι το σύστημα δεν είχε μεγάλο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση για παράταση και είχαμε ρεκόρ αιτήσεων και επιταγών » σημείωσε.

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για το πρόγραμμα

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επειδή χθες υπήρχαν αρκετοί πολίτες που δεν μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα καθώς υπήρξαν προβλήματα στην πλατφόρμα. «Χθες έγιναν 200 χιλιάδες αιτήσεις. Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί αυτήν την ενημέρωση έχω .Προφανώς εάν δούμε ότι υπήρξε πρόβλημα και έχω τέτοια ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς θα το εξετάσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε εκεί βρισκόμαστε» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις αιτήσεις

Τέλος μίλησε και για την απήχηση που είχε το πρόγραμμα. «Είχαμε ρεκόρ αιτήσεων. Είχε πραγματική ανταπόκριση το πρόγραμμα … 580 χιλιάδες  αιτήσεις για 1.000.070 επιταγές .Καταλαβαίνετε όταν το πρόγραμμα έχει 300 χιλιάδες επιταγές η ζήτηση προφανώς ήταν πολλαπλάσια του αριθμού των επιταγών που θα έχουμε. Είναι λίγο πιο πάνω τα νούμερα- πέρυσι ήταν ρεκόρ -φέτος είναι ακόμη πιο πάνω. Αυτό που έγινε φέτος δεν έχει ξανά γίνει ποτέ. Βλέπουμε πως η ανταπόκριση είναι μεγάλη. Εμείς ξεκινάμε τώρα την επεξεργασία των στοιχείων για να ξεκινήσει η μοριοδότηση. Πρέπει να επεξεργαστούμε 580 χιλιάδες  αιτήσεις για να δούμε τα στοιχεία που υπέβαλαν, να αντλήσουμε στοιχεία  του ΑΑΔΕ , του ΕΦΚΑ και ούτω και καθ’ εξής  προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την μοριοδότηση » είπε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.