Quantcast
Η αντιπρόταση της ΝΔ στα αντίμετρα της κυβέρνησης - enikonomia.gr
share

Η αντιπρόταση της ΝΔ στα αντίμετρα της κυβέρνησης

δημοσιεύτηκε:

Τη δική του πρόταση στα αντίμετρα της κυβέρνησης παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, αναλύοντας τα επιμέρους σκέλη για την επιστροφή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να επιστρέψει μέρος του πλεονάσματος που πλήρωσαν πολύ ακριβά οι Έλληνες φορολογούμενοι» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος αναλυτικά παρουσιάζει την πρότασή του και το δημοσιονομικό κόστος που υπάρχει για κάθε μέτρο.

Έτσι ο κ. Μητσοτάκης ζητά να επιστραφεί στους πολίτες το 0,5% του πλεονάσματος, δηλαδή 865 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης καλεί τον πρωθυπουργό να χρηματοδοτήσει τις αναγκαίες θέσεις ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού, μέτρο που κοστίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, 180 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να μειώσει από φέτος τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%, με κόστος 530 εκατομμύρια ευρώ, να επαναφέρει τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα, με κόστος 100 εκατομμύρια ευρώ και τέλος να καταργήσει τον φόρο στο κρασί με κόστος 55 εκατομμύρια ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.