Quantcast
Οι ΗΠΑ λένε «όχι» σε άμεση διαπραγμάτευση με τη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Οι ΗΠΑ λένε «όχι» σε άμεση διαπραγμάτευση με τη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια των Βρετανών φαίνεται πως χαλάνε οι Αμερικανοί. Η Βρετανία ήλπιζε πως θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ, μετά το Brexit, ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Mάικλ Φρόμαν, δήλωσε στον Βρετανό ομόλογό του, που μόλις ανέλαβε καθήκοντα, πως είναι πολύ νωρίς και δεν δύνανται οι δύο χώρες να εκκινήσουν συνομιλίες για το εμπόριο και τις επενδύσεις τους.

Πρώτα θα πρέπει να διασαφηνιστεί το νέο καθεστώς των σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Εμπορίου της Βρετανίας, Λίαμ Φοξ, υπογράμμισε ο Μάικλ Φρόμαν πως «οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να δεσμευθούν σε συζητήσεις με τη Βρετανία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουν τις εμπορικές και επενδυτικές τους σχέσεις την ενδεδειγμένη χρονική στιγμή».



Άλλωστε,όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η Βρετανία δεν έχει ακόμη επίσημα εισέλθει σε πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., αφότου διεξήχθη το δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου, και οι πολίτες της χώρας απεφάνθησαν πως επιθυμούν την έξοδο από την Ε.Ε. Εξ ου και λίγα πράγματα είναι γνωστά όσον αφορά τη μελλοντική οικονομική ενοποίησης ανάμεσα σε μια ανεξάρτητη Βρετανία και τον εμπορικό συνασπισμό των πλέον 27 χωρών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.