Quantcast
Μέρκελ: Οι ηγέτες της G20 θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Οι ηγέτες της G20 θα δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξη ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο θέμα της άρνησης της Τουρκίας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου των 20 (G20) η καγκελάριος σημείωσε επίσης ότι βλέπει να υπάρχει η δυνατότητα να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. Πρόσθεσε όμως ότι θα χρειαστούν ακόμη αρκετές εβδομάδες πριν επιτευχθεί μια συμφωνία.

Αναφερόμενη στις εργασίες της Συνόδου, η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες της G20 συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεργαστούν για να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Χαιρέτισε επίσης τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες επικεντρώθηκε η Κίνα κατά το διάστημα της προεδρίας της στην Ομάδα και ανακοίνωσε ότι του χρόνου, όταν θα αναλάβει την προεδρία η Γερμανία, θα οργανωθεί για πρώτη φορά μια σύνοδος των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ψηφιακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, η G20 σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την καινοτομία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.