Quantcast
Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ: Ασφαλή τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά - enikonomia.gr
share

Αντιπρόεδρος ΕΦΕΤ: Ασφαλή τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά

δημοσιεύτηκε:

Ενδελεχείς ελέγχους στο σύνολο των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Πειραιά διενήργησε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετησίου προγράμματος τακτικών ελέγχων.

Οι έλεγχοι στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Πειραιά – τα οποία διαθέτουν κρέατα, ψάρια, παραδοσιακά προϊόντα, κατεψυγμένα, αλλαντικά και τυριά – πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλο ο ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προστασία των καταναλωτών και τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.

Η ιδιαίτερη σημασία των ελέγχων εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα σηματοδοτήθηκε από την παρουσία στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Πειραιά του αντιπροέδρου και του προϊστάμενου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ.

«Οφείλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα τα οποία διακινούνται στην ελληνική αγορά είναι ασφαλή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Διονύσης Βλάχος.

«Είμαστε εδώ σήμερα, στην Δημοτική Αγορά του Πειραιά, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους καταναλωτές της πόλης αλλά και για χιλιάδες τουρίστες, επισκέπτες που φθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια και για αυτό το λόγο είναι και η βιτρίνα της πόλης. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ όπως και οι ελεγκτές της περιφερειακής ενότητας του Πειραιά διενεργούν συνεχείς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα των τροφίμων και να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις, έτσι ώστε τα προϊόντα, τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων, να μην βρίσκονται στην αγορά, να αποσυρθούν και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για όποια παράβαση εντοπίζεται», ανέφερε ο κ. Βλάχος και συνέχισε: «η μάχη που δίνουμε για την ασφάλεια των τροφίμων είναι καθημερινή και αυτή τη φορά κερδισμένος θα είναι ο Έλληνας καταναλωτής αλλά και ο καλός επιχειρηματίας ο οποίος σέβεται τον πελάτη του».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΕΦΕΤ σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι υπογράφηκε εφέτος, μεταξύ του ΕΦΕΤ και της περιφέρειας Αττικής, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας το οποίο καθορίζει τους τομείς συνεργασίας στον έλεγχο των τροφίμων, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί, αντιπροσωπευτικοί και να εξυπηρετούν την εφαρμογή του προγράμματος του πολυετούς ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ελέγχων (ΠΟΕΣΕ).

Σε συνέχεια αυτού του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις συνεργασίας, στις οποίες καθορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας και διενέργειας ελέγχων.

«Ενόψει τις εορταστικής περιόδου κάναμε εξειδικευμένη συνεργασία ώστε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη απαίτηση της αγοράς για ελέγχους και της προστασίας του καταναλωτή. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε σήμερα στην Δημοτική Αγορά Πειραιά, κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ και της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πειραιώς, έτσι ώστε από κοινού να διενεργήσουμε ελέγχους σε καταστήματα πώλησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, φυτικής προέλευσης και λοιπών προϊόντων προκειμένου να έχουμε μια ενιαία παρουσία στην αγορά και ένα ενιαίο αποτέλεσμα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς και την διασφάλιση της εφαρμογής των απαιτήσεων της νομοθεσίας με στόχο την προστασία των καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.