Quantcast
Τσίπρας: Οι πρόωρες εκλογές ίσως είναι αναπόφευκτες - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Οι πρόωρες εκλογές ίσως είναι αναπόφευκτες

δημοσιεύτηκε:

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «βλέπει» ο Αλέξης Τσίπρας, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορονοϊού και ειδικότερα των επιπτώσεων στην οικονομία και την απασχόληση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για το σχέδιο που ανακοίνωσε σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας, το οποίο «θα φέρει τεράστια ύφεση, ανεργία, λουκέτα».

Πηγές της Κουμουνδούρου, αναφέρουν πως στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έχει υιοθετήσει τη λογική του προγράμματός μας για εμπροσθοβαρή και οριζόντια μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων, της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσει μία σκληρά αντιλαϊκή ατζέντα προς όφελος μίας μικρής επιχειρηματικής ελίτ».

«Αυτό το σχέδιο θα φέρει όμως τεράστια ύφεση, ανεργία και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι ένα φυσικό φαινόμενο» υπογράμμισε, προειδοποιώντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα έχει την υπογραφή και την σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Με αυτά τα δεδομένα, όπως εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, «οι πρόωρες εκλογές όσο και αν οι συνθήκες δεν τις ευνοούν ούτε τις επιτρέπουν, ίσως να καταστούν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι αυτό που έρχεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε να το δικαιολογήσει».

Σχολιάζοντας το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι εκλογές με απλή αναλογική θα είναι ταυτόχρονα και η ευκαιρία για την διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας πάνω σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, με την εργασία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όρθια και με έναν νέο ρόλο για το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο σύστημα Υγείας».

Καταλήγοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «το επόμενο διάστημα λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προγραμματικών συγκλίσεων και διεργασιών για την διαμόρφωση μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα αναλάβει να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο ανόρθωσης της κοινωνίας και της οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.