Quantcast
Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει το μέτρο - enikonomia.gr
share

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει το μέτρο

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψει το μέτρο του Δακτυλίου για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο αυτό είχε εφαρμοστεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου και υπενθυμίζεται πως  τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα που έχουν αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0,2,4,6,8 και τις περιττές (μονές) τα  οχήματα των οποίων ο  αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε 1,3,5,7,9.

Επίσης επισημαίνεται πως ο Δακτύλιος αναμένεται να ισχύσει από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη από τις 7 π.μ μέχρι τις 8μμ και την Παρασκευή από τις 7 π.μ μέχρι τις 3μμ. Ωστόσο δεν  θα εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά  τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που απεργούν οι εργαζόμενοι  των Μέσων Μέσων  Μαζικής Μεταφοράς.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Επίσης οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να γνωρίζουν για τον Δακτύλιο τα εξής:

1.Οι οδοί

Η περιοχή του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας  αναμένεται να περικλείεται από τις οδούς:

  • Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».
  • Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

2.Τα οχήματα 

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται και εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορούσε την περίοδο 2022-2023 τα εξής:

  • Τα εκ κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle/NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31.12.2020.
  • Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων-Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01.01.2021 και εφεξής.»
  • Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου.

3. Η ελεύθερη διέλευση

Ελεύθερη διέλευση στον Δακτύλιο θα έχουν:

  • Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας που έχουν μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του Δακτυλίου  και που θα έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου  της πρωτεύουσας
  • Τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.
  • Τα αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.