Quantcast
Φοροδιαφυγή: Έλεγχοι με tablet και φορητά σκάνερ - Αναλυτικά το σχέδιο της ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

Φοροδιαφυγή: Έλεγχοι με tablet και φορητά σκάνερ – Αναλυτικά το σχέδιο της ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο φοροελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ ρίχνεται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του “μαύρου χρήματος” με νέα “όπλα”.

Ο έλεγχος των αποδείξεων θα γίνεται με tablet και φορητά σκάνερ αλλά δουλειά πιάνουν και οι “Ράμπο” της Γενικής  Διεύθυνσης Φορολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών  Λειτουργιών. Σημειώνεται δε πως οι παραπάνω Διευθύνσεις θα εποπτεύουν τους ελεγκτικούς  μηχανισμούς, τις εφορίες, το Κέντρο  Βεβαίωσης  και Είσπραξης  Οφειλών, τη φορολογική  συμμόρφωση και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Επίσης έχουν δημιουργηθεί τέσσερις  οργανικές μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης και αναδιαρθρώνονται οι αρμοδιότητες  των Ελεγκτικών Κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και τα επιμέρους τμήματα φορολογικών ελέγχων και εισπράξεων φόρων.

Το επιχειρησιακό σχέδιο  της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ  στους άξονες  των υπερ-Διευθύνσεων  περιλαμβάνονται:

  • Ο εντοπισμός, η καταπολέμηση φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.
  • Η διασφάλιση της συνεργασίας με τις ελεγκτικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καθώς και με τις υπηρεσίες που είναι συναρμόδιες  ή εμπλεκόμενες σε θέματα αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης.
  • Η μεγιστοποίηση των δημοσίων εσόδων μέσα από βελτιωμένες διαδικασίες ελέγχου και είσπραξης αυτών.
  • Η διασταύρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων για τη βελτίωση αυτών, προγραμμάτων που αφορούν το φορολογικό πιστοποιητικό και τη τήρηση διαδικασιών για το εύρος τύπων ελέγχου.
  • Ο συντονισμός και η υποστήριξη των ενεργειών της ΑΑΣΕ για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές  δραστηριότητες.
  • Η υποστήριξη των ελέγχων, αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
  • Η διεύρυνση συναλλαγών Ελλήνων φορολογουμένων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρες με ευνοϊκό φορολογικό  καθεστώς.
  • Η εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών προγραμμάτων ελέγχων ηλεκτρονικού εμπορίου ενδοομιλικών συναλλαγών, εξωχώριων (offshore) εταιρειών.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.