Quantcast
Λαγάνα: Πόσο θα την αγοράσουμε φέτος και γιατί αυξάνονται οι τιμές στην ταραμοσαλάτα και στην μελιτζανοσαλάτα  - enikonomia.gr
share

Λαγάνα: Πόσο θα την αγοράσουμε φέτος και γιατί αυξάνονται οι τιμές στην ταραμοσαλάτα και στην μελιτζανοσαλάτα 

δημοσιεύτηκε:

Αρκετά αυξημένη αναμένεται να είναι φέτος η τιμή της  λαγάνας  για τους καταναλωτές. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, μια λαγάνα 750 γραμμαρίων αναμένεται να κοστίσει από 4 ευρώ έως και 4,50 ευρώ. Η τιμή της είναι αυξημένη κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με πέρυσι, όταν η τιμή της κυμαινόταν μεταξύ 3,50 ευρώ και 4 ευρώ ενώ συγκριτικά με το 2022 είναι σχεδόν διπλάσια καθώς τότε πουλιόταν  από 2,30 ευρώ  έως 3 ευρώ.

Τι λένε οι άνθρωποι της αγοράς

Μάλιστα άνθρωπος της αγοράς εξήγησε στην τηλεόραση του Alpha τον λόγο για τον οποίο η τιμή της λαγάνας είναι αυξημένη φέτος.  «Οι τιμές στο ελαιόλαδο, στο ταχίνι και στο σουσάμι έχουν αυξηθεί περίπου γύρω στο 29%», εξήγησε και εκτίμησε πως η τιμή της λαγάνας δεν θα ξεπεράσει φέτος τα 4,50 ευρώ. Σημειώνεται δε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha το κόστος της λαγάνας ανεβαίνει επειδή ζυγίζει έως 1 κιλό  και παραδοσιακά ετοιμάζεται τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας.

Την τιμητική τους έχουν την περίοδο της σαρακοστής νηστίσιμες σαλάτες όπως μελιτζανοσαλάτα και η ταραμοσαλάτα με τις τιμές τους να είναι αυξημένες έως και κατά 95%.

Ο Alpha αναφέρει ενδεικτικά πως:

  • Επώνυμη ταραμοσαλάτα  450 γραμμαρίων : Η τιμή της έχει αυξηθεί κατά 97% και διαμορφώνεται στα 3,44 ευρώ φέτος από 1,74 ευρώ που κόστιζε το 2023.
  • Επώνυμη μελιτζανοσαλάτα  250 γραμμαρίων:  Σήμερα κοστίζει 2,65 ευρώ από 2,18 ευρώ που ήταν η τιμή πώλησης της τον Μάρτιο του 2023. Δηλαδή η τιμή της είναι αυξημένη σχεδόν κατά 38%.

«Έχουν ακριβύνει οι σαλάτες γιατί οι βάσεις τους  είναι το ελαιόλαδο. Όλο γνωρίζουν πως η τιμή στο ελαιόλαδο έχει πάει στα ύψη. Οπότε ανεβαίνουν οι σαλάτες… η φάβα», είπε άνθρωπος της αγοράς.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.