Quantcast
Που... «κόλλησε» η κατασκευή του αγωγού TAP στην Κάτω Ιταλία - enikonomia.gr
share

Που… «κόλλησε» η κατασκευή του αγωγού TAP στην Κάτω Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

Το διοικητικό δικαστήριο της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης αποφάσισε σήμερα το πρωί να μπλοκάρει προσωρινά την εκρίζωση δέντρων στην Κάτω Ιταλία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Tap.

Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου έκανε δεκτή την προσφυγή της περιφέρειας της Απουλίας, η οποία θεωρεί ότι για την επιλογή του σημείου στο οποίο θα καταλήξει ο αγωγός πρέπει να ληφθεί υπόψη και η θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η οριστική δικαστική ετυμηγορία για την συνέχιση ή το «πάγωμα» των έργων θα ανακοινωθεί σε δικάσιμο που θα λάβει χώρα στις 18 Απριλίου.

Εδώ και τρεις εβδομάδες εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής Μαλεντούνιο, στην Απουλία, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αίτημα να μην ξεριζωθούν περίπου 300 αιωνόβια ελαιόδενδρα και να μην επιλεγεί η συγκεκριμένη περιοχή για την κατάληξη του αγωγού φυσικού αερίου.

Ο Τap, σύμφωνα με το όλο σχέδιο, θα πρέπει να φτάσει μέχρι την παραλία του Σαν Φόκα, μια από τις πιο γνωστές και πλούσιες σε φυσικές ομορφιές παραθαλάσσιες περιοχές της Κάτω Ιταλίας, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.