Quantcast
Credit Suisse: Ποιες είναι οι "ουσιώδεις " αδυναμίες και ποιες αλλαγές έρχονται στα μπόνους - enikonomia.gr
share

Credit Suisse: Ποιες είναι οι “ουσιώδεις ” αδυναμίες και ποιες αλλαγές έρχονται στα μπόνους

δημοσιεύτηκε:

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε σήμερα αλλά καθυστερημένα η ετήσια έκθεση της Credit Suisse στην οποία εντοπίζονται «ουσιώδεις αδυναμίες» σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται εσωτερικά στην ελβετική τράπεζα αναφορικά με χρηματοοικονομικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται πως  ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα αυτή η ετήσια έκθεση, ωστόσο δημοσιεύθηκε τελικά σήμερα λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε  ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σχετικά με τις προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα ξεκαθάρισε πως δεν έχει σταματήσει ακόμη τις εκροές πελατών. Ο εσωτερικός έλεγχος που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 στον Όμιλο αναφορικά με χρηματοοικονομικά θέματα δεν ήταν αποτελεσματικός. Το ίδιο συμπέρασμα ήταν και για τις 31 Δεκεμβρίου 2021,

Εκροές

Οι αναλήψεις πελατών της τράπεζας αυξήθηκαν σε περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (ή αλλιώς σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το τέταρτο τρίμηνο. Οι εκροές  σταθεροποιήθηκαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται πως η τιμή της μετοχής της τράπεζας υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο καθώς κατέγραψε πτώση άνω του 14% μετά την κατάρρευση  της Silicon Valley Bank (SIVB.O) και της  Signature Bank (SBNY.O).

Το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας (CDS) της Credit Suisse σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό  καθώς ανήλθε στις 466 μονάδες βάσης. Δηλαδή ήταν  αυξημένο κατά 49 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Παρασκευής

Credit Suisse: Έρχεται μαχαίρι σε 9.000 θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με το www.wionews.com,ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG Axel Lehmann δεν θα λάβει το μπόνους που συνήθως καταβάλλεται επιπλέον των μισθών που δίνονται σε μέλη  του διοικητικού συμβουλίου.

 Υπενθυμίζεται πως  ο Lehmann είχε πάρει αποζημίωση ύψους 3 εκατ. φράγκων για το διάστημα Απριλίου 2022 – Απριλίου 2023.

Επίσης επισημαίνεται πως ο ίδιος αναμένεται να λάβει χαμηλότερη αμοιβή ύψους 3,8 εκατομμυρίων φράγκων για την επόμενη μισθολογική περίοδο από ότι είναι το συνηθισμένο.  Η τράπεζα σχεδιάζει όμως να αυξήσει το ποσό της αποζημίωσης του προέδρου της τράπεζας που καταβάλλεται σε μετοχές στο 50% από 33%. Ωστόσο η τράπεζα σκοπεύει επίσης να περικόψει 9000 θέσεις εργασίας προκειμένου να μειώσει τα λειτουργική κόστη.

 

 

 

 

 


 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.