Quantcast
Γαλλία: Πωλούνται εξατομικευμένες μερίδες στα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Πωλούνται εξατομικευμένες μερίδες στα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Πονοκέφαλο προκαλεί η ακρίβεια και στα νοικοκυριά της Γαλλίας καθώς τα σούπερ μάρκετ της χώρας πουλάνε ακόμη και εξατομικευμένες μερίδες για να μπορούν να προσεγγίσουν και τους πελάτες με… άδεια πορτοφόλια.  O πληθωρισμός των τιμών επιβραδύνθηκε και κυμάνθηκε στο 4% τον Οκτώβριο στη Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γαλλίας, για να μπορέσουν να γεμίσουν τα καρότσια τους οι καταναλωτές, τα σούπερ μάρκετ πωλούν μεμονωμένα μπριζόλες γιατί οι μικρές μερίδες είναι φθηνότερες από τις κανονικές. Άλλος ένας λόγος που το κάνουν αυτό τα σούπερ μάρκετ είναι για να αυξηθούν και οι πωλήσεις των προϊόντων τους. Επίσης στα σούπερ μάρκετ της χώρας θα βρει κανείς και βούτυρο 200 γραμμαρίων. Η τιμή του ανέρχεται στα 13,95 ευρώ από 15,16 ευρώ που πωλείται ένα βούτυρο 250 γραμμαρίων. Αλλά και το τυρί δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μια νέα συσκευασία με 5 φέτες τυρί κοστίζει 14,80 ευρώ ανά κιλό. Αυτό είναι φθηνότερη από μια οικογενειακή συσκευασία των 16 που πωλείται στα 16,98 ευρώ ανά κιλό.  Σε παρόμοιες ενέργειες έχουν προχωρήσει και τα ταχυφαγεία της χώρας καθώς και αυτά  έφτιαξαν μενού μινιατούρες.

 

Για την ακρίβεια μίλησαν στο www.francetvinfo.fr οι Γάλλοι. «Προτιμούμε να αγοράζουμε ένα μπιφτέκι. Γιατί το πακέτο που έχει 10 μπιφτέκια κοστίζει πολύ» δήλωσε μία πολίτης.

«Θεωρώ πως είναι σημαντικό να παραμείνουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα» σημείωσε άλλος καταναλωτής.

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γαλλίας και την ανάπτυξη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που δημοσίευσε το INSEE για τον πληθωρισμό  της Γαλλίας. Όπως μεταδίδει το www.nouvelobs.com που επικαλείται στοιχεία του INSEE, ο πληθωρισμός της Γαλλίας ανήλθε στο 4% τον Οκτώβριο από 4,9% που ήταν τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα  με το Ινστιτούτο, η  υποχώρηση του πληθωρισμού έγκειται κυρίως στο ότι καταγράφηκαν μειώσεις στις τιμές  της ενέργειας  αλλά και στα τρόφιμα .

Όσον αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας επισημαίνεται πως αυτή παρέμεινε στάσιμη  κατά το τρίτο εξάμηνο του έτους

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.