Quantcast
Ρωσία: Μπορεί να αποκατασταθεί ο Nord Stream - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Μπορεί να αποκατασταθεί ο Nord Stream

δημοσιεύτηκε:

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream μπορούν τεχνικά να αποκατασταθούν, όπως γνωστοποίησε σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με  το πρακτορείο TASS.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα  εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις διαρροές  στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα, κοντά στη Δανία και τη Σουηδία, με τη σημαντική μείωση της πίεσης του αερίου να οδηγεί στον εντοπισμό τους.

«Δεν έχουν σημειωθεί ξανά τέτοιου είδους  περιστατικά. Φυσικά υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για να αποκαταστήσουμε τις υποδομές, χρειάζεται χρόνος και  απαραίτητοι πόροι. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες δυνατότητες», σχολίασε ο Νόβακ.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας Ενέργειας της Δανίας

Η  υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι ενημερώθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream AG πως η πίεση υπήρχε στον Nord Stream 1 έχει σταθεροποιηθεί, κάτι που σημαίνει ότι έχει πάψει να διαρρέει αέριο από αυτόν.

Η Nord Stream AG είχε επισημάνει ήδη από χθες Σάββατο ότι έχει σταματήσει η διαρροή αερίου από τον Nord Stream 2. Χώρες της ΕΕ εκτιμούν ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς οφείλονται σε δολιοφθορά, χωρίς ωστόσο να κατηγορήσουν ευθέως για αυτό το θέμα κάποια χώρα. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του ευθύνονται για τις διαρροές, μια κατηγορία την οποία ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει.

Ο Νόβακ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και η Πολωνία είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στους αγωγούς αυτούς.  Ωστόσο όσοι διαφωνούν με αυτό σημαίνει ότι έχουν συμφέρον να σταματήσουν η λειτουργία των αγωγών συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.