Quantcast
Bενζίνη: Πού θα κινηθεί η τιμή της μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Οι νέες εκτιμήσεις της αγοράς - enikonomia.gr
share

Bενζίνη: Πού θα κινηθεί η τιμή της μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Οι νέες εκτιμήσεις της αγοράς

δημοσιεύτηκε:

Νέες εκτιμήσεις για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Θεωρώ ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα πάμε έτσι όπως είμαστε. Δηλαδή στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα είναι περίπου στα 2 ευρώ. Δεν θεωρώ ότι θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ» σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου αναφερόμενος στην τιμή της βενζίνης.

Ωστόσο, επεσήμανε πως δεν μπορεί να προβλέψει «τι θα γίνει προς το τέλος του Αυγούστου. Αλλά πιστεύω ότι οι εκδρομείς θα συναντήσουν τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, αυτές που είναι τώρα…  συν πλην πολύ λίγο από τις τωρινές». Και συνέχισε λέγοντας πως «η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 2,40 ευρώ το λίτρο στα νησιά και η μέση τιμή της στις Κυκλάδες είναι στα 2,20 ευρώ το λίτρο, με τις τιμοληψίες στις 3 του μηνός. Αύριο θα έχουμε τις νέες τιμολήψεις της σημερινής ημέρας ή και αύριο που θα έχουμε τις νέες διυλιστηριακές τιμές.  Πιστεύω ότι θα έχουμε νέα στοιχεία για την βενζίνη».

Βενζίνη: Τι έδειξαν τα χθεσινά στοιχεία για την τιμή της

Υπενθυμίζεται πως τα χθεσινά στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης για την τιμή της βενζίνης έδειξαν τα εξής:

 

Επίσης η μέση τιμή πώλησης στο νομό Αττικής, (αμόλυβδη 95 οκτ.), ήταν χθες 1,924 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων. Και η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,962 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε ολόκληρο το χθεσινό  Δελτίο Επισκόπησης Τιμών  εδώ

Tι λένε οι καταναλωτές

Αντιδρούν πολλοί καταναλωτές στο θέμα της τιμής βενζίνης και είναι αγανακτισμένοι, όπως υποστήριξε νωρίτερα ο πρατηριούχος Άγγελος Τούντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Όπως είπε, η τιμή της βενζίνης καθορίζεται από την αγορά και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.