Quantcast
Ρεύμα: Εξελίξεις για τις κρατικές επιδοτήσεις Μαρτίου - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το ΥΠΕΝ - enikonomia.gr
share

Ρεύμα: Εξελίξεις για τις κρατικές επιδοτήσεις Μαρτίου – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το ΥΠΕΝ

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των κρατικών επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος  μηνός Μαρτίου των καταναλωτών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως γνωστοποίησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για τους λογαριασμούς ρεύματος «αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινώσουμε και τις επιδοτήσεις για τον επόμενο μήνα»Επίσης ρωτήθηκε εάν θα μειώνεται το ποσοστό κρατικής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος. «Θα μειώνεται γιατί εμείς έχουμε θεσπίσει ένα άτυπο πλαφόν στη λιανική. Θέλουμε την τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει το νοικοκυριό να είναι περίπου στα 16 λεπτά. Άρα οποιαδήποτε διαφορά από τα 16 λεπτά μέχρι την πραγματική τιμή αγοράς την επιδοτούμε εμείς ως κράτος», απάντησε.

Ο κ. Σκρέκας μίλησε και για την τιμή του φυσικού αερίου. «Φαίνεται ό,τι η τιμή του φυσικού αερίου αποκλιμακώνεται στην Ευρώπη, στα διεθνή χρηματιστήρια. Ελπίζουμε πως αυτό θα συνεχίσει. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτό τους επόμενους μήνες και τον επόμενο χειμώνα. Αυτή τη στιγμή η αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου έχει οδηγήσει προς τα κάτω τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας τις τιμές του επόμενου μήνα, του Μαρτίου. Βλέπουμε ότι είναι χαμηλότερες από τον προηγούμενο μήνα τον Φεβρουάριο», σημείωσε.

Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται και σήμερα η τιμή ρεύματος στη χώρα μας παρά την πτώση 4% που κατέγραψε. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας του https://euenergy.live/,  η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας διαμορφώνεται σήμερα στα 148.55 ευρώ ανά μεγαβατώρα.  Πάντως την πιο ακριβή τιμή ρεύματος στην ΕΕ την έχει σήμερα η Ουκρανία με 2829.58 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μετά ακολουθούν η Ιταλία με 157.37 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η Ελβετία  148.42 ευρώ ανά μεγαβατώρα και μετά η Ελλάδα.  Την χαμηλότερη τιμή στην ΕΕ την έχει η Σουηδία με 102.82 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σημειώνεται δε πως η μέση τιμή του ρεύματος σήμερα στην ΕΕ κινείται μεταξύ 100 ευρώ και 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.