Quantcast
Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Σωστή η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων - enikonomia.gr
share

Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Σωστή η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

δημοσιεύτηκε:

Σωστή η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, ελήφθη για να προλάβει έκτακτες καταστάσεις τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ο σοφός λαός μας λέει ‘κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε’. Νομίζω ότι είναι σωστή η απόφαση η οποία πάρθηκε. Νομίζω ότι είναι λάθος η πόλη να χωρίζεται σε πλατείες, -η πλατεία των Εξαρχείων, η πλατεία του Κολωνακίου- και να υπάρχει ο κίνδυνος συρράξεων και συγκρούσεων στο εσωτερικό της πόλης μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βρισκόμαστε, και μέσα στον καύσωνα και με την πόλη να έχει σωρούς από σκουπίδια. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε τέτοια φαινόμενα παρά να τα καταγγέλλουμε εκ των υστέρων” και πρόσθεσε:

“Η αστυνομία είναι ο μηχανισμός του κράτους ώστε να μπορεί να επιβάλλεται η τάξη, όντας μία δημοκρατική και συντεταγμένη λειτουργούσα κοινωνία… Δεν είμαι καθόλου κατά του συνδικαλισμού στην αστυνομία. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να χαμηλώνουμε τους τόνους, να μην ανοίγουμε μέτωπα και να μην δημιουργούμε συνθήκες βεντέτας. Νομίζω ότι με αυτό το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στα Εξάρχεια αλλά και ταυτόχρονα και στο Κολωνάκι, και δεν θα γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, είναι να μην χωριστεί η πόλη στα δύο και να μην δημιουργηθούν συνθήκες κλεφτοπόλεμου ή βεντέτα. Είναι καλύτερα να τα προλαβαίνεις αυτά τα ζητήματα παρά να τρέχεις εκ των υστέρων… Νομίζω ότι χρειάζεται να συζητήσουμε τα όποια προβλήματα έχουμε με ήπιο τόνο, με επιχειρήματα, αλλά πρέπει να προλαβαίνουμε τις έκτακτες καταστάσεις”.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην καθαριότητα ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: “Η κυβέρνηση ως όφειλε πήρε την πρωτοβουλία και νομοθέτησε για να βρεθεί λύση, ακούγοντας και νομίζω υιοθετώντας το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων των απεργών, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα για να υπερβούμε τη διαδικασία της απεργίας, επειδή βρισκόμαστε και στο μέσον της τουριστική περιόδου και ενός πολύ έντονου καύσωνα και βεβαίως σεβόμενη τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα έχοντας φανεί ότι υπήρξε μία διαδικασία συνεννόησης και μία δυνατότητα εκτόνωσης. Νομίζω ότι τα πράγματα φεύγοντας από το Μαξίμου και μέχρι να πάνε να συνεδριάσουν στην εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, άλλαξαν με έναν τρόπο ο οποίος δεν ήταν ο προσδοκώμενος με βάση τις δηλώσεις που είχαν γίνει από τους ίδιους τους συνδικαλιστές και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα μας με διάλογο, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και να μπορούμε να συνεννοούμαστε. Κανένας κατά τη γνώμη μας ούτε πρέπει να εκβιάζεται, αλλά και δεν μπορεί να εκβιάζει”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.