Quantcast
Εστίαση: Φοβούνται νέα απαγορευτικά μέτρα οι επιχειρηματίες – Πρόταση για rapid test ακόμη και για εμβολιασμένους - enikonomia.gr
share

Εστίαση: Φοβούνται νέα απαγορευτικά μέτρα οι επιχειρηματίες – Πρόταση για rapid test ακόμη και για εμβολιασμένους

δημοσιεύτηκε:

Νέα απαγορευτικά μέτρα φοβούνται επιχειρηματίες της εστίασης.

Επιχειρηματίας μιλώντας στο STAR υποστήριξε ότι «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση κι εμείς να κάνουμε τους χωροφύλακες» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Πολύς κόσμος βγαίνει και δεν προσέχει. Έρχονται πάρα πολύ κοντά με τα ποτά, με τη μουσική και τον χορό. Και εμείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέξουμε να μην βάζουμε πολύ κόσμο στα μαγαζιά, καθώς εάν γίνει κάτι και κλείνουμε από τις 12 η ώρα ή μπει τέλος στη μουσική θα είναι καταστροφή».

Οι επιχειρηματίες βλέποντας πολλές ευρωπαϊκές χώρες να προχωρούν είτε σε lockdown ή σε κλείσιμο της εστίασης από νωρίς το απόγευμα, ανησυχούν μήπως και πληρώσουν εκείνοι ξανά το… μάρμαρο παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το STAR, κάποιοι προτείνουν ακόμη και rapid test για όλους προκειμένου να δουλέψουν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Γιάννης Ξανθάκης είπε ότι «είτε δωρεάν είτε με μικρότερη κοστολόγηση σε όλους να γίνεται rapid test και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους από τη στιγμή που υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν. Ο διαχωρισμός των ανθρώπων είναι που έχει προκαλέσει αυτό το πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα με μάσκες παντού και να σταματήσει ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ειδικά στους νέους σε αυτή τη φάση διότι οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που παρουσιάζουν μια υπερκινητικότητα και αποτελούν έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.