Quantcast
Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξωνοσοκομειακή στήριξη ασθενών με κορονοϊό – Πώς θα λειτουργεί - enikonomia.gr
share

Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εξωνοσοκομειακή στήριξη ασθενών με κορονοϊό – Πώς θα λειτουργεί

δημοσιεύτηκε:

Πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες μπορούν να βρουν παθολόγους, πνευμονολόγους, παιδιάτρους, δηλ. γιατρούς που ασχολούνται με τον κορονοϊό θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη και με βιντεοκλήση ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επικοινωνήσει με τον γιατρό που θέλει ώστε έτσι να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσέλευση στα επείγοντα των νοσοκομείων είναι πάρα πολύ μεγάλη με εκατοντάδες ασθενείς να συνωστίζονται και τουλάχιστον 1 στους 10 να χρειάζονται νοσηλεία.

Έτσι για την αξιολόγηση της κατάστασης όσων νοσούν, αλλά δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα ούτε και ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ένα δίκτυο γιατρών που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας θα είναι στη διάθεση των πολιτών ώστε να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ακόμη και με βιντεοκλήση.

Έτσι θα υπάρξει ένα ανάχωμα στον συνωστισμό στα Επείγοντα των νοσοκομείων κατά τις εφημερίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, υπάρχει επικαιροποιημένος αλγόριθμος και οδηγίες στους γιατρούς από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων για το ποια φάρμακα μπορούν να χορηγούν και ποια όχι σε ασθενείς που είναι εκτός νοσοκομείου και βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία ώστε να έχουν την ανάλογη στήριξη.

Επίσης θα υπάρχει και Επιτροπή γιατρών από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στην οποία θα απευθύνονται οι ιδιώτες γιατροί όταν ένα περιστατικό τούς προβληματίζει ιδιαίτερα σε σχέση με τα υποκείμενα νοσήματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.