Quantcast
Ο Γουόρεν Μπάφετ αναπολεί την πρώτη του επιστροφή από την εφορία - enikonomia.gr
share

Ο Γουόρεν Μπάφετ αναπολεί την πρώτη του επιστροφή από την εφορία

δημοσιεύτηκε:

Το περασμένο φθινόπωρο είχε ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον δισεκατομμυριούχο γκουρού των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ. Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπάφετ πως επωφελείται μαζικών φοροελαφρύνσεων και ο Μπάφετ απάντησε πως δεν έχει επωφεληθεί ποτέ των διατάξεων για τις οποίες των κατηγόρησε ο Τραμπ. Προσέθεσε, μάλιστα, πως έχει στη διάθεσή του και τις 72 φορολογικές δηλώσεις που είχε υποβάλει μέχρι εκείνη τη στιγμή για να το αποδείξει!

Αυτό το θέμα μπορεί να ξεχάστηκε, αλλά μάλλον έδωσε στον Μπάφετ την αφορμή να «σκαλίσει» το οικονομικό του αρχείο. Έτσι, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φορολογική δήλωση που υπέβαλε ποτέ, η οποία κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου.

Η πρώτη φορολογική δήλωση του Γουόρεν Μπάφετ υποβλήθηκε το 1944, όταν ήταν ακόμη έφηβος και δείχνει πως είχε από πολύ νωρίς την τάση να κρατά τα οικονομικά του νοικοκυρεμένα. Στην πρώτη του φορολογική δήλωση, μάλιστα, είχε και επιστροφή από την εφορία!

Όπως μπορείτε να δείτε, ο 14χρονος Μπάφετ είχε συγκεντρώσει συνολικά εισοδήματα 592,50 δολάρια, εκ των οποίων τα 364 τα έλαβε για την εργασία του ως παιδί για τις εφημερίδες, ενώ 228 δολάρια συγκέντρωσε από τόκους και μερίσματα. Ας μην ξεχνάμε, πως ο Μπάφετ έκανε την πρώτη του επένδυση σε τραπεζικό προϊόν στα 11 του χρόνια!

Ρίξτε μια ματιά στην πρώτη φορολογική δήλωση του Γουόρεν Μπάφετ:


Πηγή: Time

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.