Quantcast
"Βυθίστηκε" ξανά η τουρκική λίρα - Στον απόηχο των απειλών Τραμπ για κυρώσεις - enikonomia.gr
share

“Βυθίστηκε” ξανά η τουρκική λίρα – Στον απόηχο των απειλών Τραμπ για κυρώσεις

δημοσιεύτηκε:

Σε νέο ιστορικό χαμηλό “βυθίστηκε” η τουρκική λίρα. Συγκεκριμένα έφτασε στο χαμηλό του 4,99 λίρες το δολάριο. Αιτία ήταν η είδηση ότι οι ΗΠΑ έχουν έτοιμη μια λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα και Οργανισμοί, όπως αναφέρουν δύο πηγές στο πρακτορείο Bloomberg.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αμερική θα ακολουθήσει το μοντέλο των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί και στη ρωσική κυβέρνηση και τους Ρώσους ολιγάρχες από τον κύκλο του Πούτιν.

Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αναμένεται να ενεργοποιηθούν και να εφαρμοστούν σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Ερντογάν για τη φυλάκιση Αμερικανών πολιτών.


Την περασμένη Πέμπτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με βαριές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αν δεν προχωρήσει στην αποφυλάκιση του Αμερικανού κληρικού Άντριου Μπράνσον, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.

Εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απειλές της Ουάσιγκτον, τονίζοντας πως πλήττουν τη συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.