Quantcast
Μπιλ Γκέιτς: Τι προβλέπει για τον κορονοϊό και τα lockdown - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μπιλ Γκέιτς: Τι προβλέπει για τον κορονοϊό και τα lockdown – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Προβλέψεις για τους επόμενους μήνες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοιού έκανε ο Μπιλ Γκέιτς, μιλώντας στο CNN την Κυριακή. Όπως είπε, ο ίδιος θεωρεί ότι τα lockdown θα συνεχιστούν μέχρι και το 2022, πιστεύοντας πως τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά για τους επόμενους 6 μήνες.
«Δυστυχώς, οι επόμενοι 4-6 μήνες θα είναι οι χειρότεροι της πανδημίας», είπε ο Γκέιτς, την ώρα που οι ΗΠΑ καταγράφουν νέα ρεκόρ στα κρούσματα και τους θανάτους. Επιπλέον τόνισε πως η αγορά θα χρειαστεί στήριξη και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.
«Μπαρ και εστιατόρια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα παραμείνουν κλειστά όσο περνάμε αυτό το κύμα και πιστεύω δυστυχώς πως αυτό είναι το σωστό», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν σε ένα είδος «φυσιολογικού» το καλοκαίρι, όταν χορηγηθεί πιο μαζικά το εμβόλιο.
Ο συνιδρυτής της Microsoft μίλησε στον Jake Tapper του CNN ανέφερε: «Οι εκτιμήσεις μιλούν για 200.000 επιπρόσθετους θανάτους. Αν ακολουθήσουμε τους κανόνες σε όρους μάσκας και αποφυγής συνωστισμού, μπορούμε να αποφύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς τους θανάτους».
Επιπλέον, όπως εκτιμά, η μάχη με τον κορονοϊό θα δίνεται ακόμα και στις αρχές του 2022, «εκτός κι αν βοηθήσουμε τις άλλες χώρες να απαλλαγούν από την αρρώστια και αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού στη χώρα μας». Όσο για τον αντίκτυπο στην αγορά, εκτίμησε πως «η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει ύφεση, κάτι που πλήττει οικονομικά την Αμερική με έναν αρκετά δραματικό τρόπο». Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε πρόσφατα άλλα 250 εκατ. δολάρια για τη μάχη με την πανδημία, παρά το 1 δισ. δολάρια που έχει δώσει ήδη για τον κορονοϊό.

Δείτε το βίντεο


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.